Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Fem medaljer till H-Södra i veteran-SM

H-Södras trio, längst till höger, tog ett brons i lagtävlingen i H50-klassen. Från höger: Mats Trygg, Håkan Wikström och Jan Mårtensson.

Annons

Huskvarna Södra IS skickade en elva man stark trupp till Helsingborg där veteran-SM i bordtennis avgjordes. Tre vände hemåt med medaljer runt halsen.

Bäst gick det för Jan Mårtensson, som lyckades knipa pallplatser i både singel, dubbel och lag.

I lagtävlingen för herrar 50, som spelades enligt Davis Cup-modellen, mönstrade H-Södra Jan Mårtensson och Magnus Trygg i singel och Håkan Wikström med Mårtensson i dubbel.

Efter att ha slagit lag från Boo BTK och KFUM Stocksund ställdes Huskvarna mot kvartseedade IFK Lund, ett lag som senare skulle ta hem guldet i HD50. Här levererades det pingis av bästa märke och Huskvarna vann utan att tappa ett enda set. I semin väntade så Johan Mellnäs/Tomas Bennborn från IFK Österåker, som till slut drog det längsta strået efter en stark start av H-Södra.

Annons

Annons

– Imponerande ändå på vilket fokus vi lyckades hålla hela vägen. Bara att lyfta på hatten för Österåker, som sedan slog Järfälla i finalen, konstaterade en slutkörd Trygg efteråt.

I singelspelet lyckades inte Jan Mårtensson försvara sin silvermedalj från förra året, utan fick åter stryk av mardrömsmotståndaren Bennborn från Öteråker i semifinalen. Men spelet fram dit och framförallt i kvarten mot Lunds Ola Bernersson höll hög klass.

–Jag kryper närmare och närmare Bennborn för varje match. Den här gången tog jag set för första gången och nästa gång ska det bli tre, sa Janne efter semin.

I herrdubbeln spelade Janne i par med Peter Johansson från Rotebro. Trots att de inte spelat tillsammans tidigare synkade spelet fint och de imponerade genom att gå hela vägen till finalen där dock Gummesson/Bernersson från Lund blev för svåra.

Till toppen av sidan