Annons

Annons

Annons

Bymarken

Flera akuta läckor – Bymarken utan vatten

Flera kvarter på Bymarken var utan vatten efter flera akuta vattenläckor på onsdagen. Vid 15-tiden meddelade kommunen att vattnet var tillbaka.

– Upplever man fortfarande problem kan man kontakta oss, säger Rolf Landin, verksamhetschef på tekniska kontoret VA.

Kommunen har arbetat med vattenläckorna sedan sent på tisdagen: ”Den sista läckan hittades vid halv elva-tiden så nu pågår arbetet med att laga den. Förhoppningen är att vattnet ska vara tillbaka vid klockan tre i eftermiddag”, säger VA-chefen Rolf Landin.

Tekniska kontoret fick rycka ut sent på tisdagen för att hitta och laga flera akuta vattenläckor på Bymarken i Jönköping.

Arbetet gjorde att boende på Hallmansvägen, Swedenborgsgatan, Viktor Rydbergsgatan och Johan Höckerts väg var utan vatten i ett par timmar.

Annons

Annons

– Vi hoppas att det kommer vara normalt driftläge vid klockan 15 i eftermiddag, sa Rolf Landin som är verksamhetschef på tekniska kontoret VA drift/nät, till JP vid 11-tiden på onsdagen.

Kommunen ställde ut vattentankar cirka 100 m respektive 600 m in på Hallmansvägen efter korsningen Hallmansvägen/Björnebergsvägen samt i korsningen Swedenborgatan/Linsgatan.

– När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat, men då är det bara att spola lite extra tills det blir klart igen, säger Rolf Landin.

Upplever man fortfarande problem kan man höra av sig till tekniska kontorets VA-avdelning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan