Annons

Annons

Annons

Friidrott

Claesson byter klubb – klar för IKHP

En av Sveriges bästa långdistanslöpare har till i år valt att gå över till IK Hakarpspojkarna. Det handlar om Oscar Claesson från Taberg som de senaste åren har tävlat för Sävedalens AIK.

Oscar Claesson har bytt klubb. Numera representerar han IKHP.

Oscar Claesson är också en duktig skidåkare och har under hela sin skidkarriär representerat IF Hallby. I år är det tänkt att Claesson ska ge löpningen lite större utrymme, men han har redan en mängd fina meriter som löpare och de som har sprungit lopp i Jönköpingsregionen har nog bara fått se ryggen på honom då han har för vana att vinna de flesta loppen i närområdet.

Annons

Annons

På nationell nivå blev det under det gångna året tre niondeplatser på SM-tävlingar som bäst. Mycket goda 30.29 på 10 000 meter och 14.14 på 5 000 meter skvallrar om en hög kapacitet.

I ett pressmeddelande från IKHP Friidrott säger Oscar Claesson så här om målsättningen med säsongen 2020:

– Ett stort mål i år är att springa under 30 minuter på 10 kilometer. Konkurrensen på långdistans i Sverige har ökat och många gör bra tider men på sikt med en frisk och skadefri kropp hade det varit kul att springa om medaljer på SM.

Från IK Hakarpspojkarnas sida är man också nöjda.

– Det är extra roligt att en av de duktiga löparna i området väljer att tävla för en Jönköpingsklubb. Vi hoppas att vi som förening kan vara med och stötta Oscar i hans satsning och att han kan ta det kliv framåt som både han och vi tror att han kan ta, säger Anders Grönvall från IKHP.

Den närmaste tiden väntar mycket träning för Oscar Calesson och i april bär det av till Kenya för några veckors träning med utmanande sällskap.

– Det ska bli spännande att ta sig an årets utmaningar i en klubb på hemmaplan. IKHP satsar på friidrotten och med flera duktiga utövare och härlig gemenskap ska det bli kul att få dra på sig de nya klubbkläderna, säger Oscar Claesson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan