Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nyhetssnack: ”Smålands Berlusconi” och Hasses Motorstadion

Text

J-Södra kan ha hittat ett kreativt sätt att betala av sin skuld till Jönköpings kommun och Elmia. Uppdrag Granskning har sänt ett program om ett LSS-boende i Gnosjö kommun. Unga kvinnor flyr Jönköpings län. Region Jönköpings län vadar i pengar. Det är några av ämnena vi tar upp i veckans Nyhetssnack.

Joel Jonsson, Inger Abram Ohlsson, Johan Nordenström och Anette Svensson är reportrarna bakom podden Nyhetssnack.

Är Jönköpings län ett gubbvälde? Johan Nordenström har besökt Forum Jämställdhet som ägde rum i förra veckan. Där menar en genusforskare att unga kvinnor flyttar från länet i högre utsträckning än unga män. I avsnittet pratar vi mer om det.

Annons

Annons

Jönköping Södra har dragits med en tung ekonomi och nu kan föreningen få till en uppgörelse med kommunen om en avbetalning – genom att sälja en ståplatsläktare.

Och vad ska Region Jönköpings län göra med den dryga miljard som de har i överskott? Sänka skatten eller satsa på sina problemområden? Inger Abram Ohlsson har försökt få svar från politikerna.

Detta och mycket mer i senaste avsnittet av Nyhetssnack – en podd om nyheter i Jönköpings län. Avsnittet publiceras på torsdagen.

Inbäddat innehåll

Länkar till artiklar vi pratar om:

Unga kvinnor lämnar Jönköpings län

J-Södra vill sälja ståplats – som avbetalning

Så svarar kommunen efter Uppdrag Granskning

Annons

Vetlanda Speedways nya hemmaborg: Hasses Motorstadion

Regionens rekordhöga överskott

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan