Annons

Annons

Annons

Ishockey

Mattias Tedenbys osannolika straff: ”Magi”

Text

HV:s förre publikfavorit Mattias Tedenby charmar nu läktarna i Schweiz. Igår bjöd han publiken på en helt osannolik straff för sitt Davos. Ett mål som också blev avgörande för matchen.

Mattias Tedenby, ofta med ett leende på läpparna.

Mattias Tedenby lämnade HV71 för den klassiska klubben HC Davos i sommar. Även om han kanske saknar Jönköping så ser det i alla fall ut som att han trivs rejält i Schweiz.

Annons

På torsdagen spelade Davos mot Ambri Potta, en match som gick till förlängning men det krävdes hela 18 straffar för att skilja lagen åt. Vem som gjorde den avgörande? Mattias Tedenby såklart. Titta och njut:

Annons

Inbäddat innehåll

”Underbart. Mattias Tedenby, mina damer och herrar”, skriver Stephan Roth, reporter på schweiziska Blick, på Twitter.

”Vill du ha någonting att prata om i morgon bör du få med dig Tedenbys straff”, skriver SRF Sport.

”Magi”, menar Sport RSI.

Mattias Tedenby har gjort 32 poäng så här långt i säsongen, något som är ett personligt rekord. I en lång intervju berättade han om livet i Schweiz för JP.

– Det är fruktansvärt vackert här, en idyll. Vi bor i en lägenhet nere i dalen och det är berg runt om alltihop. Det är riktigt häftigt. Dalen där vi bor ligger 1 500 meter över havet och åker man upp i bergen så är det 3 000 meters höjd. Under försäsongen var vi uppe och tränade i bergen, klättrade och sprang. Så man har fått rätt bra kondition, säger Mattias Tedenby med ett skratt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan