Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Habo

Han släpper ny bok om Habos historia

Hans-Evert Renérius har ett stort intresse för sin hembygd Habo och har nu skrivit fyra böcker om kommunen.

Annons

Efter tio års arbete är den nu klar, boken om Habos historia.

– Jag har aldrig släppt Habo, säger författaren Hans-Evert Renérius.

Boken både trycks och säljs på plats i Habo.

Tre av Hans-Evert Renérius omkring 25 tidigare utgivna böcker har handlat om Habo på olika sätt. Nu har hans fjärde verk på temat släppts. Boken heter Habo historia – urtid till framtid och är en faktabok där bygdens historia presenteras i en tidslinje.

Annons

Annons

– Jag har själv haft släkt där sedan 500 år tillbaka, så jag har alltid återvänt dit och har aldrig släppt Habo, säger Hans-Evert Renérius som nuförtiden bor i Mölndal utanför Göteborg.

Med bakgrund som historielärare och journalist har han under de senaste tio åren samlat på sig fakta om allt från forntiden till framtiden, där nedslag görs i allt från idrottshistoria till frikyrkornas framväxt. Hans tidigare böcker om Habo har varit skönlitterära med många personliga inslag och poesi, den nya skiljer sig från dem genom sin grund i verkliga händelser och noggrann research. Boken trycks och säljs i Habo och författaren själv är spänd på allmänhetens mottagande.

– Det här är ett dokument som jag är lite stolt över. Målgruppen är främst äldre som känner igen sig i de gamla bilderna, men jag hoppas också att skolorna kan använda den i undervisningen i lokalhistoria, säger Hans-Evert Renérius.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy