Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Isaberg: "Vi behöver minst 24 timmar till med kyla"

Text

Än har man inte gett upp hoppet om en vinter med skidåkning på Isaberg. Men de senaste dagarnas snöfall och sprutad konstsnö räcker inte för att kunna öppna till helgen.

På Isaberg har man sprutat snö de senaste nätterna. Dock räcker det inte till att öppna anläggningen till helgen.

Louise Söderlund, vd på stiftelsen Isabergstoppen berättar att man inte har tillräckligt med konstsnö för att kunna öppna skidanläggningen på Isaberg i helgen.

Annons

– Vi har de senaste två nätterna kört snöproduktionen i 28 timmar och producerat drygt 12 000 kubikmeter snö. Vi behöver dock minst 24 timmar till med kyla för att kunna öppna någon stor nedfart.

Annons

Enligt prognosen ska vädret bli mildare igen i helgen. Har ni tagit beslut om att inte försöka öppna backarna denna vintersäsong, eller hänger det fortfarande på hur vädret blir framöver?

– Absolut inte. Vi hoppas fortfarande på vinter. Det är ju faktiskt en hel månad vinter kvar i mars. Och vi har Sportcentret öppet varje helg med mountainbikeuthyrning, höghöjdsbana och rodel.

Sportcentret med bland annat rodelbana är öppet på Isaberg, även om skidanläggningen inte har kunnat slå upp portarna ännu.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan