Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Fair Play Cup ställs in: ”Det är tråkigt men de har enorm förståelse”

Text

Fair Play Cup, en av Sveriges största ungdomscuper i innebandy, ställs in.

Turneringen skulle ha spelats i olika hallar i Jönköpingsområdet under två helger i mars och april, men efter regeringens beslut gällande sammankomster i spåren av coronaviruset väljer förbundet nu att dra i bromsen.

– Det finns inget val i detta läget, säger verksamhetsledaren Stefan Franzén.

Smålands Innebandyförbund skriver på sin hemsida att man har inväntat regeringens beslut gällande sammankomster som Folkhälsomyndigheten har föreslagit.

Annons

"Ikväll har regeringen meddelat att alla sammankomster med fler än 500 inte är tillåtet och således har styrelsen fattat beslut att Fair Play Cup 2020 ställs in.", skriver förbundet.

Annons

Turneringen, som är en av Sveriges största, skulle ha spelats i två omgångar – den första 20–22 mars, och den andra 3–5 april.

Under den första helgen skulle 162 lag ha spelat 397 matcher – en rekordnotering då turneringen tidigare haft som flest 148 spelande lag under en helg. Under den andra helgen i april fanns 133 anmälda lag, enligt turneringens hemsida.

Stefan Franzén, verksamhetsledare för Fair Play cup, berättar:

– Det finns inget val i detta läget. Regeringen är ganska tydlig och turneringen är ganska stor så det var väldigt enkelt att ta det här beslutet, säger han.

Har ni fått några reaktioner från föreningarna?

– Det är klart att de tycker att det är tråkigt men de har enorm förståelse. Det har inte varit några sura miner, jag tror att folk förväntade sig detta när alla vet vilka besked som har kommit.

Vad händer nu?

– Vi har gått ut på hemsidan med information och vi har skickat mejl till föreningarna. Vi måste samla oss och sammanställa vad det här innebär. Vi räknar med att kunna börja med återbetalningar i nästa vecka. Vi ska också ha ett möte tillsammans med kommunen och JIK.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan