Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Högskolan satsar på mer digital undervisning under coronaoron

Text

Oron för coronavirusets spridning gör att Jönköping University satsar på mer digital undervisning. Man ställer också in det öppet hus som skulle ha varit kommande helg. Detta skriver JU på sin hemsida.

För att försöka bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19, så går nu Jönköping University över till mer digitalt arbete. Bilden är en arkivbild.

Jönköping Universitys (JU) målsättning är att fortsätta med sin undervisning. Men för att försöka bidra till att minska smittspridningen så går nu högskolan över till mer digitalt arbete.

Annons

När det är möjligt kommer studenter att erbjudas digital undervisning och examination, meddelade högskolan på sin hemsida på fredagen. Viss utbildning och examination kommer dock att fortsätta hållas på plats på högskolan. JU uppmanar också sin personal att ha möten digitalt när det är möjligt.

Annons

Alla former av tentamen görs från och med 14 mars också om till tentamen som genomförs digitalt och på distans.

JU ställer också in öppet hus som skulle ha hållits 21 mars.

Gällande resor så följer JU Utrikesdepartementets rekommendationer och avråder därför från resor till alla länder. Dessutom vill JU att alla internationella affärsresor eller besök från utlandet i tjänsten ställs in, såvida inte vd:n för respektive högskola ger skriftligt godkännande på grund av särskilda skäl.

Studenter och personal som nyligen varit i Kina (inklusive Hongkong och Macao), Sydkorea, Iran, Italien eller Tyrolen i Österrike uppmanas att jobba eller plugga hemifrån i två veckor efter att man kommit till Sverige igen.

Personer som planerat att åka som utbytesstudent i de nämnda områdena under våren ska ha kontaktats av JU, enligt meddelandet på hemsida.

LÄS MERJU.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan