Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Itab varslar hundratals på grund av coronakrisen

Text: 

Itab Shop Concept med huvudkontor i Jönköping tvingas dra ner kraftigt på personalen på grund av coronakrisen.

Bolaget varslar 350 anställda om uppsägning och permitterar ytterligare 200 personer.

Itab Shop Concept varslar 350 anställda om uppsägning och permitterar ytterligare 200 personer.

Butiksinredningsspecialisten Itab Shop Concept, som bedriver verksamhet i Jönköping, Nässjö och Hillerstorp i länet, uppger i ett pressmeddelande att de tvingas till kraftiga åtgärder för att bemöta krisen med coronaviruset.

Annons

Annons

"Våra kunder inom dagligvaruhandel och apoteksnäring upplever en ökad aktivitet samtidigt som de flesta andra kundsegment känner av en tydlig inbromsning. Effekterna av COVID-19 är svåra att förutse med exakthet men de flesta av Itab:s bolag ser en tydlig nedgång i orderingång orsakat av den oro som nu råder. Händelseutvecklingen bevakas noga och vi följer lokala myndigheters rekommendationer och beslut för att kontinuerligt kunna anpassa verksamheten på våra marknader i den takt som situationen utvecklas", skriver bolaget.

Itab uppger att 350 anställda varslas om uppsägning. Vidare sker en neddragning av 200 inhyrda medarbetare samt en kortsiktig permittering och/eller reduktion av ytterligare cirka 200 anställda.

Bolaget meddelar att det kommer att göras en översyn och kontroll av alla inköp, lager och kundfordringar samt att det kommer att göras en effektivisering av verksamheten med bibehållen leveransförmåga.

Itab Shop Concept är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och är en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem. 2019 låg omsättningen på drygt sex miljarder kronor. Bolaget har cirka 3200 anställda i ett flertal länder i Europa samt i Asien och Sydamerika. I Jönköping och Nässjö jobbar ungefär 350 personer.

Sedan 2016 ingår också MB Shop Design i Hillerstorp i Itab-koncernen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan