Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

SEF har enats: Då ska superettan starta

Annons

Under onsdagen satt samtliga 32 elitfotbollsklubbar i möte. Nu har man kommit överens om ett inriktningsbeslut om när elitfotbollen (allsvenskan och superettan) ska dra igång.

Representanter för de 32 elitklubbarna (SEF, där J-Södra ingår) har nu sagt sitt till Svenska Fotbollförbundet:

"Ambitionen att ligorna ska starta senast i början på juni stöttas av Svensk Elitfotbolls samtliga klubbar, våra huvudpartners i form av Discovery, Unibet, DHL och OBOS samt Svenska Fotbollsupporterunionen (SFSU)", skriver klubbarna i ett pressmeddelande.

Annons

Man betonar också att man är ytterst medveten om att man inte kan styra utvecklingen av coronaviruset och det därmed kan ske förändringar som gör att SEF, när tiden närmar sig säsongsstart, kan behöva planera om ytterligare.

Annons

Den diskussionen tas då och klubbarna vill inte bidra till ytterligare spekulationer kring detta just nu.

Efter att Fotbollsförbundet har sagt sitt återstår ett arbete med att fastställa en ny årsplan och se över exakta datum för start och övriga omgångar.

Vad händer då i J-Södra fram tills säsongen drar igång?

– Rent sportsligt fortsätter vi att köra på som vanligt. Vi informerar våra spelare och ledare att de sköter hygienen extra noga och inte rör sig i stora folksamlingar. Det är träning, mat och vila som gäller, säger sportchef Kujtim Bala.

J-Södra har planerat in två träningsmatcher inom den närmsta framtiden. På lördag väntar BK Häcken på bortaplan och veckan efter ställs man mot Kalmar FF.

– Sedan är det lite ovisst just nu vad som kommer att hända.

Det har tidigare rapporterats om att fotbollsföreningar förlorar stora inkomster när seriespelet skjuts upp. Lönerna ska ju ändå betalas ut till de anställda. Om det skulle kunna gå att permittera spelare eller inte är fortfarande oklart.

– Det är för tidigt att svara på. Vi behöver lite tydligare besked innan vi bestämmer hur vi ska agera framöver.

SEF kommer att återkomma med information kring gjorda biljettköp så snart den nya årsplanen och datum för start är fastställd.

Annons

Annons

Till toppen av sidan