Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

JP:s fotograf Robert Eriksson prisad i Årets bild

Text

Jönköpings-Postens fotograf Robert Eriksson vann under lördagen tredjepris i Årets bild-kategorin ”Kultur och nöje”.

Med anledning av coronaviruset sändes evenemanget digitalt och utan publik från Helsingborg under förmiddagen.

Det här är bilden som JP:s Robert Eriksson fick tredjepris för när Årets bild avgjordes under lördagen. Bilden är från när tonårsidolerna Hov1 spelade för ett fullsatt Huskvarna Folkets Park och alla, mestadels tonårstjejer, i publiken ville föreviga konserten med sina mobiltelefoner.

Årets bild Sverige fick tänka om när det gällde den årliga prisutdelningen. Vem som har tagit den vinnande Årets bild 2019 och vilka som vinner de övriga priserna avslöjas i fotografen Lars Darebergs prisutdelningsfilm som du kan se här.

Annons

– Visst var det tråkigt att det inte blev någon publik prisutdelning, men det här var ett väldigt bra alternativ. Lars Dareberg är en mästare på att göra film, så jag är säker på att det kommer bli både bra och kul. På det här sättet kommer fler kunna ta del av Årets bild, så det är ju positivt, säger Robert Eriksson inför sändningen.

Annons

Hur känns det att få pris i Årets bild?

— Det var stort för mig att bli nominerad och att vara bland de tre första i konkurrens med Sveriges bästa bildjournalister.

Vad säger du om bilden som prisades?

– Det kanske inte var den jag trodde mest på, men jag tycker den är bra och talande. Det är lite Beatles-hysteri i tonårspubliken, alla står med sina mobiltelefoner och ska fånga sina idoler. Bilden talar för hur det ser ut på dagens konserter, säger Robert Eriksson.

Här nedan ser du några av Robert Erikssons inskickade bilder.

Målvaktstränaren Lasse Sandgren har gjort comeback - vid 83 års ålder. Här förklarar han för William Eriksson och Pontus Bruhn, i Jönköpings Södras ungdomsakademi, vad som krävs för att bli en bra fotbollsmålvakt.

En boende tog sitt liv. Jamal Khorani sydde i desperation ihop sin mun och tänkte svälta sig till döds. På asylboendet Centria i Jönköping väntar 120 män på besked om de får stanna i Sverige eller inte.

83-årige Lasse Sandgren har hängt upp sin boxningssäck vid altanen där han tränar flitigt. När han inte tränar ungdomsmålvakter ägnar han sig åt sin egna dagliga träning. Förutom boxning hoppar han rep, gör sit-ups, och styrketränar i sitt hemmagym.

Annons

Hov1 spelar för ett fullsatt Huskvarna Folkets Park och alla i publiken ville föreviga konserten med sina mobiltelefoner.

160 fotografer har skickat in bilder och multimediabidrag till årets tävling. Efter att juryn, i Sveriges mest prestigefyllda fototävling inom bildjournalistik, sagt sitt är 30 fotografer nominerade i 17 olika klasser.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan