Annons

Annons

Annons

Jönköping

Insändare
Är Fredrik Modéus en värdig representant?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter att ha läst biskop Fredrik Modéus, Växjö stift, debattartikel i Aftonbladet och Jönköpings-Posten, ”Ingen tjänar på en ökande viruspanik”, frågar jag mig om det är ”en representant från Svenska kyrkan” eller om det är ”Modéus privat” som skriver. Artikeln är världsligt skriven med ytters lite andliga inslag.

Tror biskopen själv på att kristna tror på en treenig Gud? Med det menas att det bara finns en Gud, men som visar sig i tre olika gestalter eller väsen, Fadern, Sonen och som den heliga Anden och innebörden samt Trosbekännelsen? (Utdrag från SO-rummet.)

Annons

Annons

Modéus skriver att "Kyrkorummet har en särskild plats i svenskens hjärta. Kyrkorummet har en särskild plats i svenskens hjärta. Dit smyger vi i hemlighet, dröjer i tystnaden och tänder våra ljus. Under valven ryms både stort och smått, både sorg och glädje".

”Dit smyger vi i hemlighet”. Varför? Det gäller även biskopen!

Politikern Bo Frank som är borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande i Växjö lämnar nu sitt uppdrag i stiftsfullmäktige där han suttit för partiet Borgerligt alternativ. Det rapporterar Smålandsposten. Han säger till tidningen att en anledning till varför han nu lämnar är att biskop Fredrik Modéus i Växjö stift är för politisk. Ett exempel menar han är att "biskopen varit väldigt omfamnande av islam". Bo Frank har även tidigare kritiserat biskopen och påstått att han har en positiv inställning till böneutrop och moskéer. (Eric Porali, SR, publicerat torsdag 12 december 2019 kl 21.57)

Jag har full förståelse för politikern Bo Franks (M) handlande. Jag har tidigare kommenterat Modéus skrivande i samma anda och fortsätter nu. Är biskop Fredrik Modéus en värdig representant för Svenska kyrkan, som vilar på kristendomens grunder?

JE Leo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan