Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Personal smittade av coronaviruset – Junedalsskolan håller stängt

Två personer i personalen har blivit smittade av coronaviruset. På söndagskvällen gick mejlet ut till föräldrarna – Junedalsskolan håller stängt från och med måndagen.

På söndagskvällen fick skolan information om att två personer i personalen har blivit smittade av coronaviruset. Vid 21.30-tiden fick föräldrarna till barnen på skolan ett mejl med informationen att skolan håller stängt från och med måndagen.

”Under dagen har Junedalsskolan blivit informerade om att grundskolan har två bekräftade fall av covid-19 bland personalen. I samråd med Region Jönköpings smittskyddsläkare och skolläkare har Junedalsskolan därför beslutat att bedriva distansundervisning under vecka 14 med start måndag 30 mars. Under vecka 15 är det påsklov och i slutet på påsklovsveckan återkommer vi med mer information”, skriver skolan i mejlet.

Annons

Annons

Junedalsskolan är Jönköpings största grundskola med drygt 820 elever. På skolan finns både grundskola och grundsärskola. I mejlet skriver skolan att grundsärskolan inte berörs av detta utan att undervisningen pågår som vanligt.

Smittspårning pågår och med tanke på skolans storlek ser man nu över elevernas scheman för att försöka undvika trängsel.

FOTNOT: Biträdande rektor Krister Gren hänvisar alla frågor till rektor Irena Hanzek. Läs intervjun med henne här!

Under måndagsförmiddagen hölls en presskonferens på Junedalsskolan. JP var på plats och sände live. Reprisen hittar du här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan