Annons

Annons

Annons

Ishockey

Här är Lauridsens nya klubb

Text

Markus Lauridsen lämnade HV – nu har han presenterats för SHL-rivalen Malmö Redhawks.

JÖNKÖPING 20191114HV71:s Markus Lauridsen (tv) och Rögles Simon Ryfors under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan HV71 och Rögle BK i Kinnarps Arena.Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

I förra veckan meddelade HV71 att en handfull spelare får lämna klubben. Bland annat handlade det om den danske backen Markus Lauridsen efter två säsonger i klubben.

Annons

Annons

Nu är det officiellt att 29-åringen är klar för SHL-rivalen Malmö Redhawks.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Markus Lauridsen till sin nya klubbs hemsida.

Stephan ”Lillis” Lundh om spelarna som fick lämna:

– Oavsett hur en säsong har gått så vet man någonstans att man kommer att tappa spelare och det är tungt. Jättejobbigt. Vi tycker att vi har haft en mycket bra grupp att jobba med och de här killarna har varit en stor del av den gruppen. Det är suveräna killar att jobba med på isen men även utanför. Det är klart att det blir känslosamt i sådana här lägen, saHV:s sportchef Johan Hult till JP-sporten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan