Annons

Annons

Annons

Jönköping

Äldre kvinna livshotande skadad efter olycka – polisen utreder brott

Text

En äldre kvinna blev påkörd av en bil på Kortebovägen i Bankeryd på tisdagen.

Kvinnan fick livshotande skador och vårdas nu på intensiven på Ryhov.

– Vi behöver utreda händelsen ytterligare för att få mer klarhet i det, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Bilden är en genrebild.

Det var vid halv sex-tiden på tisdagsmorgonen som en person blev påkörd på Kortebovägen i Bankeryd, vid infarten till Labbarp. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades ut till platsen.

Annons

Omständigheterna kring olyckan var till en början oklara, men det stod senare klart att den drabbade var en kvinna i 70-årsåldern – och att hon hade blivit påkörd av en bil.

Annons

Kvinnan fördes akut till sjukhus med ambulans efter kollisionen. Hon vårdas nu på intensivvårdavdelningen på Ryhov med livshotande skador, meddelar Region Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Polisen utreder brott

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Det finns dock ingen misstänkt i nuläget.

– Alla inblandade var kvar på platsen när vi kom dit. Vi har pratat med bilföraren, en man i 50-årsåldern, och andra vittnen som såg händelsen men behöver utreda det ytterligare för att få mer klarhet i det, säger Terneborn.

Vet ni var olyckan inträffade?

– Ja, det ska ha varit vid någon form av gångpassage, och inte ett övergångsställe. Men vi har som sagt jobb kvar att göra och som det ser ut just nu är mannen inte misstänkt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan