Annons

Annons

Annons

Ishockey

Oscar Sundhs känslosamma avsked till HV71

Text

Oscar Sundh lämnar HV71 med sorg i hjärtat. Nu har han skrivit ett långt avskedsbrev till supportrarna på sin Facebook-sida.

”Det känns sorgset och tomt, det känns som att jag är olyckligt kär. Jag har svårt att förstå att det verkligen är över..”, skriver han bland annat.

Oscar Sundh.

Efter nio säsonger i HV71 är det över för Oscar Sundh. Förra veckan meddelade klubben att hans kontrakt inte förlängs över nästa säsong. Ett tungt besked för den 33-årige forwarden.

Annons

– Jag vet inte. Jag ska försöka smälta det här till att börja med. Jag pendlar mellan att vara känslosam och att försöka blicka framåt men jag vet inte… det känns som en sorg faktiskt, sa han till JP då.

Annons

Nu har han gått ut med ett långt personligt meddelande på sin Facebook-sida där han beskriver känslorna.

”Det har varit en jobbig vecka. Det känns sorgset och tomt, det känns som att jag är olyckligt kär. Jag har svårt att förstå att det verkligen är över.. Jag kommer sakna att spela i HV71, med allt vad det innebär, oerhört mycket.”

Han passar också på att understryka hur tråkigt det var att säsongen abrupt fick avbrytas på grund av coronakrisen. Samtidigt hyllar han Martin Thörnberg.

”Men istället för en lång vår som vi alla var inställda på, blev min sista match i HV71 en bortamatch mot Leksand inför tomma läktare. Det känns orättvist och ovärdigt. Är det någon som det är än mer ovärdigt för, så är det Martin Thörnberg. Jag har pratat mycket med Thörna den senaste veckan och jag lider verkligen med honom. Är det någon som förtjänar ett värdigare slut är det #10. Efter 4 sm-guld, hundratals mål och den klassiska skottäckningen i finalen 2017..”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan