Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Junedalsskolan öppnar delvis efter påsklovet

Irena Hanzek, rektor, Jenny Lorefors skolläkare och Johan Fritz, stadsdirektör under onsdagens presskonferens.

Annons

På tisdag nästa vecka öppnar Junedalsskolan igen men med speciella åtgärder som ska minska smittspridningen. Dessutom kan rektor Irena Hanzek berätta att distansundervisningen fungerat bra.

– Vi har fått väldigt positiva kommenterar till kring det, säger hon.

Efter att två i skolpersonalen på Junedalsskolan bekräftats ha covid-19, stängde skolan och övergick till distansundervisning. Något som redan hade förberetts men som nu fick provas för första gången.Det handlar visserligen bara om en vecka, sedan kom påsklovet, men utvärderingen hittills visar på att det fungerat väl.

– Vi har gjort en utvärdering både bland elever och lärare och fått väldigt mycket positiva kommenterar kring det, säger Irena Hanzek.

Annons

Annons

Junedalsskolan är Jönköpings största grundskola med 850 elever som går i årskurs sju till nio plus särskola. Efter påsklovet kommer eleverna tillbaka till skolan, även om distansundervisning fortsätter i viss mån.

Sprider ut elever

Men på tisdag kommer skolan att öppna upp igen. Årskurs nio som ju ska ordna sina slutbetyg och helst slippa sommarskola kommer att fortsätta som tidigare. Likaså särskolan. Däremot blir det lunch på Per Brahegymnasiet, där gymnasieeleverna nu till stor del är hemma, för att sprida ut eleverna så mycket som möjligt.

För även årskurs sju och årskurs åtta kommer att vara på plats. Men årskurserna kommer vara i skolan varannan dag och läsa på distans de dagar de inte är i skolan. Detta för att dryga ut avståndet mellan de elever som är på skolan.

– Vi kommer ha rastaktiviteter utomhus för att uppmana elever att vara ute på raster, vi kommer ha undervisning i klassrummen och vara tydliga med att hålla avstånd, säger Irena Hanzek.

Vill undvika trängsel

Beslutet har fattats efter bedömning av skolläkare Jenny Lorefors och i dialog med smittskyddsläkare. Åtgärderna att göra med skolans utformning av lokaler och elevantal inte att två fall hittats på skolan säger hon.

– Vi har vidtagit åtgärder för att minska smittspridning och gör insatser för att undvika trängsel i skolans lokaler och att undvika att olika grupper blandas i allmänna utrymmen, säger Jenny Lorefors.

Efter att skolan öppnat igen på tisdag kommer undervisningen fortsätta enligt den här modellen i minst tre veckor framåt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy