Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV-legendaren återvänder till KHL

Text

Fredrik Stillman lämnade KHL inför förra säsongen. Nu står det klart att han återvänder till landet i öst.

Efter ett år i Schweiz återvänder nu Fredrik Stillman till Ryssland och KHL.

Fredrik Stillman lämnade sin assisterande tränarroll i HV71 sommaren 2015. Året blev han återigen assisterande tränare, men då i KHL och Admiral Vladivostok. I slutet av 2017 fick han ta över som huvudtränare i samma klubb, men han fick sparken två månader senare och dök senare upp en kort sejour i HK Sochi.

Annons

Annons

Säsongen 2018/19 var hans tränaruppdrag i Torpedo Nizhny Novgorod innan han inför förra säsongen lämnade Ryssland för att bli assisterande tränare åt tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg i ZSC Lions. De vann serien direkt, men samarbetet kommer inte att fortsätta.

Nu står det klart att Stillman återvänder till KHL.

Han kommer att bli assisterande till Rysslands tidigare förbundskapten Ilja Vorobjov i Metallurg Magnitogorsk.

– Fredrik är en högklassig tränarspecialist. Vi hade flera kandidater till den här positionen, men i slutändan bestämde vi oss för Stillman, säger Vorobjov till Metallurg Magnitogorsks hemsida och fortsätter:

– Vi hade flera kandidater till den här positionen, men till slut beslutade vi oss för Stillman. För det första han kan sätta ett högkvalitativt försvarssystem i laget, och för det andra arbetar han mycket med försvararna individuellt.

Fredrik Stillman gjorde som spelare över 600 matcher i HV71 och under en period på över tio år var efter karriären både assisterande tränare och general manager i klubben.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan