Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Viss tandvård upphör på grund av coronaviruset

Text: 

Folktandvården i Region Jönköpings län upphör tillsvidare med vissa behandlingar på grund av smittorisken av coronaviruset. Berörda patienter kommer nu att bli kontaktade av sin klinik.

Så kallade aerosolbildande behandlingar upphör tillsvidare inom folktandvården på grund av smittorisken av coronaviruset. OBS! Detta är en genrebild.

Det är aerosolbildande behandlingar, vilka bildar kraftig vattendimma, som tillsvidare inte utförs av Folktandvården. Beslutet tas av folktandvårdens ledning efter ökad kunskap om smittspridning av coronaviruset.

Annons

Annons

– Vi kan inte helt utesluta möjligheten att kraftig aerosol sprider smitta, och därför vidtar vi nu de här försiktighetsåtgärderna, säger tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller från den 14 april.

– Berörda patienter blir kontaktade av sin klinik. Undersökningar och övriga behandlingar fortsätter som planerat, säger Agnetha Bartoll.

Region Jönköpings län uppger att andningsskydd ger ett fullgott skydd mot coronaviruset, men att tillgången för närvarande inte är tillräcklig för folktandvårdens normala verksamhet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan