Annons

Annons

Annons

Annons

Poängmaskin återvänder till JIK: ”Det lockade rejält”

Text: 

Han vann SM-guld på juniorsidan med Jönköpings IK och har under de två senaste åren gjort 107 poäng på 51 matcher i division 1. Nu är han klar för en återkomst i JIK.

– Det är grymt kul att han är tillbaka, säger Alexander Tavs från föreningens sportgrupp.

Dennis Svensson lämnade JIK 2016, men är nu klar för en återkomst.

Dennis Svensson, född 1996, har Östra SK som moderklubb. Efter några år där bytte han klubb till Jönköpings IK. Under tiden i JIK var han bland annat med och vann ett JSM-guld och gjorde landskamper för det svenska U19-landslaget.

Annons

Annons

Det blev några matcher i allsvenskan innan han år 2015 återvände till Östra SK. Därifrån flyttade han till Ledberg IBF och har spelat där de tre senaste säsongerna. Under tiden i Ledberg, som spelat i både division 1 och 2, har han fullständigt öst in poäng. Den senaste säsongen blev det 34 poäng på 19 matcher.

Nu är han klar för JIK. Svensson har skrivit på ett tvåårskontrakt och tar klivet till SSL.

– Det är grymt kul att han är tillbaka. Han var fantastiskt duktig i juniorlaget när han var här senast och var med och avgjorde SM-finalen när våra 96-or vann. Vi har haft bra koll på honom eftersom Ledberg spelat både mot Hovslätt och JIK ungdom den senaste säsongen. Nu är det jättekul att han är tillbaka, säger Alexander Tavs om nyförvärvet.

– Han har tagit rejäla kliv och kommer kunna överraska många i SSL, fortsätter han.

Svensson själv är glad att vara tillbaka i JIK.

– Först och främst känns det som en rolig utmaning för mig personligen att få tävla mot de bästa. Jag är väldigt tacksam för säsongerna i Ledberg där det har känts bra. När JIK hörde av sig så lockade det rejält att få chansen att komma tillbaka till klubben där jag haft flera fina år tidigare och den här gången få tävla på hösta nivå. Jag känner ju flera sedan tidigare och man har även en väldigt bra ledarstab som jag har bra koll på, så det här ska bli väldigt skoj. Personligen så vill jag komma in i laget nu så fort som möjligt och ser verkligen fram emot kommande säsonger, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan