Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Regionen bildar nationell företagsakut: "Vi är glada för detta förtroende"

Text: 

Region Jönköpings län har tillsammans med Tillväxtverket skapat en nationell företagsakut för att hantera den akuta krisen för landets företag med anledning av covid-19.

– Vi är förstås mycket glada för detta förtroende, säger Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör.

Region Jönköpings län har fått i uppdrag av Tillväxtverket att bilda en nationell företagsakut för att stötta företag som drabbats av coronapandemin. OBS! Detta är en genrebild.

Tillväxtverket vände sig till Region Jönköpings län om intresse och möjlighet fanns att upprätta en nationell företagsakut för insatser till företag som drabbats av coronapandemin.

Annons

– För att snabbt kunna göra en insats för landets alla företag, valde vi att i den akuta fasen hjälpa till att växla upp en välfungerande regional företagsjour nationellt. Det känns jättekul att Region Jönköping nu är igång nationellt och kan fungera som ett komplement och avlastning för de jourer, lotsar och akuter som finns runt om i landet och även täcka de områden som saknar, säger Laura Brandell Tham, enhetschef på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Annons

Den nationella företagsakuten ska förutom att utgöra ett komplement och en resursförstärkning till de regionala och lokala lotsar, akuter och jourer som finns runtom i landet även hjälpa dessa att hitta ett bra arbetssätt.

– Vi har på regional nivå framgångsrikt bedrivit en företagsjour sedan 2009 där vi har utvecklat ett systematiskt arbetssätt och byggt upp stor kompetens inom området. Detta har uppmärksammats på central nivå och det var sannolikt därför som just vi blev tillfrågade om att etablera en nationell företagsakut, säger Kristina Athlei.

Uppdraget, som finansieras med nationella medel, pågår till att börja med till den 30 juni. Ett nationellt telefonnummer och webbplats har tagits fram för ändamålet.

– Det är av stor betydelse att vi skapar förutsättningar för näringslivet att ta sig igenom denna mycket utmanande kris, säger Rune Backlund (C), regionråd och ordförande för nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan