Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Nya skadegörelser i Mullsjö – nu trappar polisen upp sin bevakning

Text

Möbler har eldats på offentliga platser och fönsterrutor har krossats. Det är några av de skadegörelser som skett i Mullsjö på sistone – och nu väljer polisen att trappa upp bevakningen i samhället.

Det har kommit larm om både bränder och skadegörelser från Trollhöjdskolan i Mullsjö den senaste tiden.

Mullsjö har varit frekvent återkommande i tidningens spalter de senaste månaderna. Många gånger har det varit en negativ klang i rapporteringen. Polisen har nämligen haft stora problem med att få stopp på ungdomsgängens framfart.

Redan i höstas höjde polisen tonläget markant mot de som stör och förstör. Detta efter att flera skolbussar fått sina däck sönderskurna och två skolor blivit utsatta för stenkastning.

Annons

”Eskalerat på sistone”

Efter händelserna valde myndigheten att öka sin närvaro på orten.

Annons

– Det har ju varit en hel del skadegörelser på senare tid och det har eskalerat på sistone. Jag förstår att invånarna känner sig oroliga och uppgivna men vi försöker lägga såpass mycket tid vi kan i Mullsjö, sa Madeleine Andersson till Jönköpings-Posten den 5 september 2019.

Under de senaste veckorna har polisen fått in nya larm om skadegörelser i Mullsjö.

Stökiga personer som hade tvingats lämna fritidsgården i Mullsjö valde senare under kvällen att elda i en park nära simhallen. Händelsen inträffade den 3 april.

Tände eld på möbler

Den 9 april tände ungdomar eld på möbler, vilket upptäcktes av nattvandrare som senare tog kontakt med polisen. Två dagar senare brann en lövhög i närheten av Trollehöjdskolan.

Den senaste i raden av skadegörelser inträffade natten mot fredagen.

– En väktare hade hört en fönsterruta krossats på Trollehöjdskolan. När väktaren kom fram fanns inga personer kvar. Vi åkte till platsen och snurrade runt lite på orten, men vi hittade ingen misstänkt, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Begås sena kvällar och nätter

På fredagen skrev Jönköpingspolisen ett inlägg på Facebook där man meddelade att den polisiära närvaron ska höjas – igen.

”Brotten begås sena kvällar, men även under nätterna alla dagar i veckan. Med anledning av detta och i samverkan med Mullsjö kommun ökar polisen sin närvaro i Mullsjö under den närmsta tiden”, står det i inlägget.

Vidare går det att läsa följande:

”Polisens ögon och öron är i första hand allmänheten varför vi efterfrågar era tips och information gällande detta. Tillsammans ska vi få ordning på problemet!”

Fotnot: JP har sökt Roger Karlsson och Madeleine Andersson på polisen i Jönköping för en kommentar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan