Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Explosivt föremål låg gömt i källarutrymme – nationella bombskyddet skickades till Jönköping

Polisen och nationella bombgruppen tillkallades till ett flerfamiljshus på Ekhagen under lördagen.

Annons

Nationella bombskyddet kallades till ett flerfamiljshus på Ekhagen under lördagen. En privatperson hade påträffat ett misstänkt farligt föremål i källaren.

– Jag kan inte säga vad det rör sig om för föremål, men det är något explosivt, säger Torbjörn Lindqvist på polisen.

Strax efter klockan 17 på lördagen fick polisen larm om ett misstänkt farligt föremål i ett flerfamiljshus på Murgrönsgatan i Jönköping. Flera patruller skickades till platsen.

Eftersom man inte kunde avgöra om föremålet var farligt eller inte tillkallades nationella bombgruppen från Göteborg. Under tiden spärrades platsen av.

– Det var en privatperson som upptäckte föremålet i källaren. Bombskyddet var på plats och gjorde bedömningen att föremålet var skarpt. Personalen oskadliggjorde föremålet och tog det senare i beslag, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen.

Annons

Annons

Han fortsätter:

– Det verkar inte som att föremålet placerats i syfte att skada någon, utan det låg delvis gömt i ett utrymme. Jag kan inte säga vad det rör sig om för föremål, men det är något explosivt.

Efter att föremålet beslagtagits kunde polisen häva avspärrningarna.

På söndagen meddelade Björn Öberg, presstalesperson på polisen, att en anmälan om grovt brott om lagen mot explosiva och brandfarliga föremål upprättats.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt person, säger Björn Öberg.

Inte heller på söndagen ville polisen gå in närmare på vad det rörde sig om för föremål.

Annons

Annons

Till toppen av sidan