Annons

Annons

Annons

Huskvarna

Fortfarande ingen misstänkt efter explosionen i Huskvarna: ”Vi har fått många tips”

Text

Polisen har fått in flera tips om bilexplosionen i Huskvarna natten mot den 1 april.

– Vi håller på och bearbetar tipsen som kommit in, säger Stefan Sundling, chef för grova brott-gruppen på polisen i Jönköping.

Runt klockan två under natten mot den första april hördes en kraftig smäll i centrala Huskvarna. Ett par vaknade, tittade ut och såg en bil som brann utanför. När polisen kom till platsen misstänkte de genast att bilen hade sprängts.

Annons

Annons

Händelsen är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse och utreds av polisens grova brott-grupp. I samband med att de tog över utredningen uppmanade Stefan Sundling allmänheten att höra av sig om de sett eller hört något.

– Vi söker inte bara vittnen som sett något på plats. Om någon tror sig veta vad som hänt eller har hört något så vill vi att de kontaktar oss. De behöver inte veta om uppgifterna är sanna, det är vår uppgift att bekräfta dem, sa han och berättade att många brott klaras upp genom att folk hör av sig och berättar om något de hört.

Fått tips

Nu berättar Stefan Sundling att de fått in en hel del tips som de håller på att bearbeta. Men de har ännu ingen misstänkt person.

– Utredningen går framåt. Vi håller fortfarande på med förhör och omförhör av vittnen.

Vad det var som orsakade den kraftiga explosionen är fortfarande oklart.

– Vi har en teori, men innan vi fått analysbeskeden från NFC kan jag inte säga något om det, säger Stefan Sundling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan