Annons

Annons

Annons

JIK värvar poängstark back: ”Har ett fruktat avslut”

Text

Jönköpings IK meddelar att de har gjort klart med en ung back från Nybro IBK. Spelaren gjorde 42 poäng på 21 matcher under den föregående säsongen.

Jakob Olofsson Adelin är nöjd med värvningen av Oliver Lindén.

JIK fortsätter på sitt truppbygge inför nästa säsong och nu är Oliver Lindén, född år 2000, klar för klubben.

– När jag hade Smålandslaget för spelare födda -00 för ett par år sedan så var Oliver redan då en av de mest framträdande spelarna. Och han har efter det fortsatt att utvecklas positivt. Flertalet klubbar har varit ute efter Oliver, så jag är oerhört glad att han valt JIK för sin framtida elitsatsning. I Oliver får vi en bolltrygg back med ett riktigt bra rörelsemönster och ett fruktat avslut. Det är också en fysiskt stark spelare vi får och jag är säker på att han kommer klara av temposkillnaden som blir i SSL på ett väldigt bra sätt, säger JIK-tränaren Jakob Olofsson Adelin i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Förra säsongen gjorde han 42 poäng för Nybro i division 2 och röstades av tränarna fram till seriens bästa back.

– Jag hade en bra bild av JIK innan, men fick en ännu bättre bild efter att ha hälsat på och tränat med laget. Jag fick en riktigt bra känsla när jag träffade ledarstaben och spelarna för första gången, och det här känns som en riktigt rolig utmaning både personligen och innebandymässigt. Jönköping som stad lockar även den. Det blir en stor utmaning och jag ska tackla den med hårt arbete och komma förberedd till allt. Samtidigt med ett stort leende, säger Oliver Lindén.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan