Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Personalens rådiga insats begränsade brand i industri: ”Underlättade vårt arbete”

Flera räddningsstyrkor från Jönköping, Huskvarna och Norrahammar bekämpade en industribrand på tisdagskvällen.

Annons

Räddningstjänsten fick oväntad hjälp i samband med en industribrand i Jönköping på tisdagskvällen.

– Personal på plats lyckades släcka merparten av branden, konstaterar insatsledaren Jerker Sturedahl efter larmet från Husqvarna Construction Products i Jönköping.

Annons

Annons

Vid 20.15-tiden på tisdagskvällen fick SOS larm om en brand på Industrigatan på Ljungarum i Jönköping. Då hade en brand startat i lokaler som tillhör Husqvarna Construction Products – ett företag som är en del av Husqvarna Group.

– Först fick vi in det som ett automatlarm, men vid framkomsten upptäckte vi att det kom rök från ventilationsanläggningen. Det gjorde att vi kallade dit mer personal från Jönköping, Huskvarna och Norrahammar, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

En halvtimme efter brandlarmet fanns tio räddningsenheter på platsen, enligt en larmoperatör på SOS.

Vid 21.30-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

Gick in med rökdykare

Jerker Sturedahl var insatsledare på platsen:

– Branden har troligtvis startat i en metallbearbetningsmaskin och sedan spridit sig till ventilationsanläggningen. Vi fick gå in med rökdykare och kunde ganska snart lokalisera branden, säger Jerker Sturedahl och fortsätter:

– Personal på plats lyckades släcka merparten av branden, vilket underlättade vårt arbete. Efter att elden släckts ner kunde vi fokusera på att ventilera ut röken från lokalerna.

Framåt 22-tiden började räddningstjänsten att avveckla på platsen och lämnade sedan över återställningsarbetet till det berörda företaget.

Enligt Jerker Sturedahl fanns mellan 10 och 20 anställda i lokalerna när branden startade. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Till toppen av sidan