Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skillingaryd Centrum

Kommunens korta svar till Oljeshejkerna

Oljeshejkerna i Alvesta kräver 3,7 miljoner kronor från Vaggeryds kommun för fel och försummelse i tjänsteutövningen. Kommunens bestrider.

Annons

Genom den gemensamma juristfunktionen på Jönköpings kommun har Vaggeryds kommun bemött kraven från Oljeshejkerna Johnsson. Kraven på 3,7 miljoner kronor bestrids i sin helhet.

Åsikten från Oljeshejkerna är att sökandet av hanteringstillstånd för brandfarliga varor och bygglovet för en cistern skulle ha hanterats med ”vederbörlig skyndsamhet”. Istället har kommunen, med stöd av översiktsplanen, sagt nej och överklagat, vilket fått ärendena att dra ut på tiden i flera år.

Enligt shejkerna har detta gett dem kostnader på nästan 3,7 miljoner kronor i juristarvoden och utebliven inkomst.

Annons

Annons

Kommunen bestrider yrkandet i sin helhet och menar att det varken föreligger fel eller försummelse i tjänsteutövningen.

Lars-Åke Svensson, chefsjurist i Jönköpings kommun, som formulerat svaret påpekar att huvudregeln i en förvaltningsprocess är att en enskild part saknar rätt till ersättning för sina kostnader. Att en jurist på Jönköpings kommun svarar för Vaggeryds kommun är en följd av den juristfunktion som bland andra Vaggeryds kommun är med och finansierar.

Samtidigt som ärendet bestrids ska det, eftersom ett konkret skadeståndskrav har framförts, anmälas till kommunens försäkringsbolag. Det innebär att dessa nu tar över frågan från kommunen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy