Annons

Annons

Annons

Ishockey

Stjärnan ryktades tillbaka till HV71 – klar för SHL-rival: ”En konstig tid”

Text

HV71 var intresserat av att värva tillbaka Markus Ljungh, 29.

Nu är stjärncentern i stället klar för SHL-rivalen Linköping.

– Det har varit några dagar där jag har tänkt fram och tillbaka hur jag vill göra med min framtid, säger Ljungh till klubbens hemsida.


Markus Ljungh är klar för Linköping.

I mitten av april rapporterade Sportbladet att HV71 och Färjestad låg på för att värva Markus Ljungh, som gjorde 40 grundserie- och tre slutspelspoäng för HV71 säsongen 2018/2019.

Annons

Annons

I en intervju med Jönköpings-Posten berättade HV:s sportchef Johan Hult att man var intresserat av att plocka tillbaka den landslagsmeriterade centern.

– Vi har hört oss för om Ljungh, men enligt den information vi har fått så verkar det vara spel ute i Europa som gäller först och främst. Skulle ändå SHL bli ett alternativ är det klart att vi skulle vara intresserade, sa Hult då.

Men det blev inte fortsatt spel ute i Europa för Ljungh. På lördagen skrev han på ett treårskontrakt med Linköping HC.

– Det känns bra. Det har varit några dagar där jag har tänkt fram och tillbaka hur jag vill göra med min framtid, men jag och min familj kom fram till det här och nu känns det bra att det är klart, säger 29-åringen till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag kände väl att det är en konstig tid just nu och tog då det säkra före det osäkra och valde att komma hem till Sverige.

Den gångna säsongen producerade Markus Ljungh 37 poäng på 59 KHL-matcher för Admiral Vladivostok.

FOTNOT: JP söker HV71:s sportchef Johan Hult.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan