Annons

Annons

Annons

Fotboll

Avspark i seniorfotboll är nära: ”Inte fått ett nej”

Text

Inte alls, utan publik eller med publik. Det sistnämnda ser ut att vara en omöjlighet för svensk fotboll inom en överskådlig tid.

Men nu öppnar Svenska fotbollförbundet för att inleda säsongerna utan publik.

Avspark mellan Häcken och Utsikten under en match i slutet av mars.

Sverker Nilsson är lagläkare i Falkenbergs FF och sitter i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté. I en intervju med Sportbladet berättar han hur förbundets planer ser ut för att öppna för seniormatcher redan inom ett par veckor.

Annons

Annons

– Det kommer spelas träningsmatcher innan Svenska Cupen börjar. Sedan om de första kommer om en vecka eller två, det får vi se. Jag gissar att vi spelar träningsmatcher i mitten av maj senast, säger Sverker Nilsson till Sportbladet.

Kommittén, där tio andra lagläkare ingår, jobbar just nu med ett protokoll som ska göra det möjligt. När protokollet är klart ska det skickas till Folkhälsomyndigheten för godkännande.

Sportbladet: Ni har fått signaler från Folkhälsomyndigheten att seniormatcher kommer tillåtas relativt snart?

– Vi har inte fått ett nej på det i alla fall. Men sedan kan varken Folkhälsomyndigheten, jag eller du garantera något eller svara på hur det ser ut om en eller två veckor, säger Sverker Nilsson.

Riktlinjerna som kommittén jobbar fram kommer bland annat innebära att spelarna tvättar händerna innan match, i paus och efter match. Spelarna ska dessutom genomgå en hälsokontroll innan seriespelet inleds, skriver Sportbladet.

SvFF och SEF har tidigare slagit fast att de siktar på att starta med tävlingsfotboll med kvartsfinaler i Svenska cupen den 1 juni och herrallsvensk premiär den 14 juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan