Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Insändare
Förskolebygge mot bättre vetande

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är mot bättre vetande att genomför förskolebygge så nära att odör från Simsholmens reningsverk kommer att kännas, tycker insändarskribenten.

En förskola planeras att byggas på Skeppsbron. Simsholmens reningsverk blir skolans granne.

Skolan får ett avstånd på bara 100 meter till Simsholmens reningsverk och frågan är om avståndet är tillräckligt. Det tycker Anders Samuelsson (C) ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

Annons

Annons

Han medger att det finns en inbyggd konflikt mellan reningsverket och skolans placering, ändå tycker han att avståndet på bara 100 m till Simsholmen är tillräckligt och acceptabelt.

Skolan hamnar onödigt nära reningsverket, varnade kommunens egen expert och VA-chef Roger Rhodin i J-P i somras. Avloppslukt från reningsverket kan ställa till problem.

Enligt Roger Rhodin måste reningsverket flyttas på sikt. Hur man än gör, kommer det alltid att lukta mer eller mindre säger han.

Envist hävdar Anders Samuelsson sin uppfattning att skolan på Östra Skeppsbron ska byggas, trots den osunda placeringen.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Vänstern och Sverigedemokraterna i Jönköpings kommun är mycket tveksamma till förslaget att placera en förskola så nära reningsverket och odören.

Anders Samuelsson påstår på allvar att motståndet till bygget av förskolan bara är politisk taktik. Hans inställning till att barn och vuxna ska drabbas av den ohälsosamma avloppslukten från reningsverket, är skrämmande! Anders Samuelsson lyssnar inte på vad kommunens sakkunniga säger, utan hänvisar till att ”lite skit kan barnen tåla att lukta på”. (J-P 2020-02-21, 2020-02-20)

2018 säger Anders Samuelsson, att man får leva med lukten från Simsholmens reningsverk. ”Det är inget farligt, det luktar bara lite illa.”

Annons

Hur oseriös får en förtroendevald ordförande i en nämnd tillåtas att vara. Luften som han tycker barn och vuxna ska vistas i består av bajspartiklar och är hälsovådlig! (J-P 2017-11-03, J-P 2018-02-26)

Annons

En förtroendevald ska vara påläst, en god lyssnare, vara lyhörd, och inte driva en egen agenda.

Astrid Lindgrens bevingade ord borde vara synnerligen aktuella idag ”När människor med makt slutar att lyssna på folk, då är det dags att byta ut dem.”

Henrik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan