Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV–sponsorns besked: Pengarna ska fördelas jämställt

Text

En av HV71:s tidigare sponsorer har bestämt sig för att fortsätta stötta klubben ekonomiskt. Men från och med nu ska pengarna delas upp helt lika mellan föreningens dam- och herrlag.

En av HV71:s sponsorer kommer fördela sitt ekonomiska stöd helt lika mellan dam- och herrlag.

Det är Länsförsäkringar Jönköping som i ett pressmeddelande förkunnar att deras ambition är att inom tre år ha en helt jämställd sponsring, där exakt lika mycket pengar går till tjejer som killar. Som en del i det kommer de stötta föreningar som vill samma sak och som arbetar för ett jämställt föreningsliv.

Annons

Annons

De har nu tecknat ett nytt avtal med HV71 som innebär att deras logga kommer synas både på herr- och damlagets matchställ och sponsringen kommer fördelas helt jämställt mellan de båda lagen.

– Vi ser mycket positivt på Länsförsäkringars initiativ att vilja se över sitt partnerskap med HV71 med fokus på jämställdhet. Länsförsäkringar är en viktig partner till HV71 och har en värdegrund och en syn på föreningsliv som väl stämmer överens med HV71:s, så upplägget känns väldigt bra för båda parter, säger Johanna Severed, kommersiell chef i HV71, i en kommentar.

– Det här är ett stort kliv för oss för att skapa ett jämställt föreningsliv där vi ger exakt samma förutsättningar till både killar och tjejer. Det betyder mycket för oss att HV71 vill vara med på den här resan och att de som länets största idrottsförening tar det här klivet, säger Ida Severin, chef för hållbarhet och kommunikation på Länsförsäkringar Jönköping.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan