Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Rosa villan – ett blivande skrytbygge?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Min kommentar till artikeln om Rosa villan: Renovera för 9,4 miljoner kr? Ska det renoveras ett hus för ungdomar eller ska det bli ett skrytbygge?

Jönköpings kommun borde vilja få ta del av exakt vad dessa pengar ska gå till genom offerter från de leverantörer ni väljer att använda er av.

Den har stått tom väldigt länge sen ni fick tillträde och det är klart att för varje år förfaller villan ännu mer. Så synd att drivet inte finns i UNF för Yogabeat hade satt igång sin verksamhet där samma år som tillträdet var.

Kommunen borde ha varit tydlig med kravet om hur länge villan får stå oanvänd. Sen undrar jag också varför man väljer att byta fönster INNAN man byter elen, för som kommentaren lyder nedan så går ju villan inte att använda förrän den är bytt.

Jag tog in en offert från Gränna Eltjänst som kom ut och tittade på villan och elen i hela huset skulle kosta 150 000 – 200 000 att byta. Inte 700 000 kr som Simon uppger. Så de där offerterna skulle vara intressanta att ta del av, det vore ju oturligt om ni skulle anlita onödigt dyra leverantörer. I artikeln framgår också att den aktivitet som skulle främja hälsa och rörelse innebär uthyrning och utlåning av kanoter och bollar, men resterande 8 månader när man inte vill vara ute på vattnet eller spela boll så ska den hyras ut till andra föreningar. Då undrar jag: är kravet från kommunens sida att de här föreningarna också ska främja hälsa och rörelse?

Annons

Annons

Kristina Lasan, Yogabeat. FOTO: Privat.

Någon uthyrning av villan var det inte tal om när budgivningen begav sig så jag undrar hur kommunen ställer sig till detta.

Det här luktar riktigt illa från start till slut, kommunen har tabbat sig rejält och det är tråkigt att UNF:s passion inte ligger i att hjälpa ungdomar som de gav sken av för några år sedan. För ett hus för 9,2 miljoner tror jag inga ungdomar kräver för att få äta glass och spela boll. Så frågan är - vad är egentligen planen för Rosa villan?

När man budar på en fastighet brukar man ha ekonomin klar, UNF väljer att söka ett enormt bidrag flera år efteråt utan att ens veta om det går att få och under tiden har Rosa villan fått stå tom. Oseriöst och oproffsigt. Jag hoppas JP-s grävande journalister går vidare i detta. Skulle vara intressant med en kommentar från till exempel Elin Rydberg och Sylve Gunnarsson.

Annons

Annons

Kristina Lasan, Yogabeat

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy