Annons

Annons

Annons

Värvar SSL-rutin: ”Kommer vara en viktig pjäs”

Text

Fagerhult Habo har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong. Klar för laget är en spelare som bland annat har 23 SSL-matcher i bagaget.

Johan Kihlblom är nöjd med värvningen.

Fagerhult Habo berättar i ett pressmeddelande att de har gjort klart med Kasper Hultgren, född år 2000. Närmast kommer han från FBC Kalmarsund ungdom, men har även spelat för Craftstaden under föregående säsong där det blev 16 poäng på 13 matcher i allsvenskan.

Annons

Annons

Säsongen 2018/2019 spelade han 23 matcher i den svenska superligan med Kalmarsund.

– Det känns riktigt kul att Kasper valt att ansluta till Fagerhult. Det är en smart spelare med god fysik som kan spela på flera olika positioner. Dessutom är han ung och har ett bra driv att få visa upp sig på högsta nivå. Kasper passar bra in i det spel vi vill spela och är den typ av karaktär som vi vill bygga vårt lag på. Jag är övertygad om att Kasper kommer passa in superbra i laget och vara en viktig pjäs för oss under kommande säsong, säger huvudtränare Johan Kihlblom i en kommentar.

– I Kasper får vi en väldigt användbar spelare med ett stort register. Den här värvningen är på många sett väldigt lik det vi byggt stora delar av vårt lag på, konstaterar klubbens sportchef Andreas Linderum.

Det står även klart att två spelare lämnar FHIB. Det rör sig dels om Alexander Pernsteiner som efter fem säsonger i föreningens herrlag nu tackar för sig, och dels om målvakten Filip Vom Hofe som återvänder till Pixbo efter att ha varit utlånad till Fagerhult Habo under förra säsongen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan