Annons

Annons

Annons

Ishockey

SHL-meriterad forward klar för HC Dalen: ”Kommer bidra med spets”

Text

Förra veckan presenterade HC Dalen SHL-meriterade Henrik Neubauer. Nu meddelar Norrahammarsklubben att ytterligare en SHL-meriterad forward är klar.

– Jag är en snabb och skicklig forward som gillar att vara kreativ, säger nyförvärvet.

HC Dalen meddelar att klubben har gjort klart med forwarden Adam Hirsch.

Hockeyettanklubben HC Dalen har skrivit ett ettårskontrakt med 21-åringen Adam Hirsch, som den gångna säsongen gjorde 29 poäng på 39 hockeyettanmatcher för Nyköping.

Annons

– Adam är en forward i rätt ålder som kommer att bidra med ännu mer spets till vårt anfallsspel. Det är en riktigt bra forward, med SHL-matcher tillsammans med Brynäs på kontot. Vi fick se hans kvaliteter när han spelade i Kallinge/Ronneby under säsongen 18/19, en allroundspelare som kan spela både ytterforward och center om det skulle behövas och som har ett öga för att göra mål, säger HC Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson i ett pressmeddelande.

Annons

Adam Hirsch, född i juni 1998, har Hedesunda IF som moderklubb, flyttade som ung vidare till Brynäs IF där han fick göra åtta SHL-matcher säsongen 2017/2018.

I samband med att Hirsch blev senior gick flyttlasset till Kallinge/Ronneby och sedan Nyköping. Nu väntar alltså ett äventyr i Småland.

– Jag fick direkt en bra magkänsla när jag snackade med Pelle så valet var ganska enkelt. Laget är riktigt bra och jag tror att Dalen har förutsättningarna för mig att utvecklas bäst som ishockeyspelare. Jag är en snabb och skicklig forward som gillar att vara kreativ på rätt ställen ute på isen. Där ligger mina styrkor, att få bidra med offensiven på isen. Det ska bli grymt kul att få flytta ner till Jönköping och att återigen få spela i den södra serien som enligt mig står för den roligaste hockeyn, säger Adam Hirsch.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan