Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Två män anhållna för stöldförsök – försökte gömma sig för polisen

Två personer greps efter att ha brutit sig in på ett inhägnat område vid ett företag på Torsviksområdet. OBS: Bilden är en arkivbild.

Annons

Två män i 30-årsåldern greps och anhölls natten mot söndagen efter att ha brutit sig in vid ett företag på Torsviksområdet. På platsen anträffades verktyg och männen misstänks för försök till stöld.

Via ett säkerhetsbolag fick polisen uppgifter om att två män tagit sig in på ett inhägnat företagsområde på Momarken, som ligger på Torsviksområdet. Händelsen skedde vid 00.30-tiden natten mot söndagen.

Flera polispatruller åkte till platsen. Vid framkomsten upptäcktes att de misstänkta tjuvarna klippt sönder ett staket och på det sättet tagit sig in på området.

Annons

– Med hjälp av en hundpatrull kunde vi hitta männen. De hade försökt att gömma sig, men hunden spårade upp dem, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Annons

I nära anslutning till männen fanns en hel del verktyg. Det är ännu inte klarlagt om de användes i samband med inbrottet eller om de stals på området. Föremålen beslagtogs av polisen.

Männen, som båda är i 30-årsåldern och hemmahörande i Göteborgstrakten, greps för försök till stöld. Några timmar senare, vid 03.15-tiden, valde åklagare att anhålla männen.

– Jag kan tänka mig att åklagaren är rädd för att männen kan prata ihop sig om de släpps. Dessutom har de gjort sig skyldiga till stöld- och narkotikabrott tidigare, säger Åsa Willsund.

Det är ännu oklart om männen varit inne i det drabbade företagets lokaler. Åsa Willsund berättar att polisen jobbar på att få fram övervakningsfilmer.

Annons

Annons

Till toppen av sidan