Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Färjetrafiken till Visingsö bantas: "Vi går med tomma färjor vissa turer"

Text: 

Det blir färre turer på Visingsötrafiken framöver som en följd av det minskade resandet på grund av coronapandemin. Beslutet har tagits av Jönköpings kommun.

Säsongens bussresor har uteblivit och det är i stort sett inget internationellt resande till Visingsö. Som en följd av detta dras antalet turer med Visingsötrafiken ned.

Från och med fredag den 15 maj införs en tillfällig turlista för Visingsötrafiken uppger Jönköpings kommun i ett pressmeddelande. Förändringen uppges bero på att säsongens bussresor har uteblivit och det är i stort sett inget internationellt resande.

Annons

Annons

– Den vanliga ökningen i antalet resenärer har uteblivit vilket innebär att vi går med tomma färjor vissa turer. För att minska belastningen både på miljö och ekonomi har vi därför bestämt oss för att anpassa turlistan, säger Reimer Selero, verksamhetschef för Visingsötrafiken i pressmeddelandet.

Beslutet innebär att Visingsötrafikens vinterturlista förlängs och gäller till och med den 16 juni. Det innebär cirka en tur per timme från tidig morgon till sen kväll. Mellan 17 juni och 16 augusti gäller sommarturlistan med tätare turer, cirka två turer per timme mellan kl. 10-18 . Från 17 augusti till och med 20 september är det tätare turer enbart på helgerna.

Om efterfrågan på resor skulle öka kan färjan Ebba Brahe tas i bruk med kort varsel uppger Jönköpings kommun.

I början av pandemin togs beslut om nya riktlinjer för färjetrafiken. Det bestämdes att bland annat att resenärer ska stanna i sina bilar för att på så sätt minska trängsel ombord. Dessutom sattes en gräns på hur många passagerare som får vistas ombord samtidigt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan