Annons

Annons

Annons

Jönköping

Företag utsatt för inbrott – polisen grep misstänkt tjuv i bil

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för stöld. Enligt Mikael Malm på åklagarkammaren ska mannen ha brutit sig in på ett företag vid Axamoområdet. Han greps senare i en bil nära Kättilstorp.

Natten mot onsdagen grep polisen en man i 30-årsåldern misstänkt för stöld.

Vid 00.45-tiden natten mot onsdagen larmades polis till ett företag på Flygplatsvägen vid Axamo i Jönköping. Ett vittne hade sett en person gå och känna på dörrar.

Annons

När patrullen kom till platsen var den misstänkte spårlöst försvunnen. Det kunde dock konstateras att någon varit inne i lokalerna.

Annons

Två timmar senare kom ett nytt larm till polisen – den här gången från Jönköpings golfklubbs klubbhus vid Kättilstorp. Även där ska en misstänkt gärningsman ha försökt att bryta sig in.

Vid 03.20-tiden stoppade polisen en misstänkt bil på Kättilstorp och en man född 1990 kunde gripas.

– Han är misstänkt för stöld i företagslokalen vid flygplatsen. Däremot vet vi inte i nuläget vad som saknas, utan det ska kontrolleras närmare under dagen. Mannen har i förhör erkänt gärningen, säger Mikael Malm på åklagarkammaren.

Tidigare dömd

Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström förekommer mannen sedan tidigare i brottsregistret då han dömts för diverse stöldbrott.

Det är dock inte klarlagt om det är samma gärningsman som synts vid golfklubben.

Under tidiga onsdagsmorgonen valde en jouråklagare att anhålla mannen – på sannolika skäl misstänkt för stöld genom inbrott.

Fotnot: I en tidigare version skrev JP att Jönköpings GK blivit utsatt för inbrott. Informationen som kom från polisen visade sig vara felaktig. Enligt åklagarkammaren handlar det alltså om ett företag på Axamoområdet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan