Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Landslagsbacken stannar i HV71: ”Tagit stora kliv varje år”

Text: 

Förra säsongen gjorde hon sex landskamper och har hittills i karriären gjort över 200 matcher i HV–tröjan. Nu står det klart att det blir ytterligare framträdanden i HV71 för 22–åringen.

– Hon har gått från att vara ung och lovande till att vara en ledande back, säger klubbens general manager, Peter Ekelund.

Linnéa Andersson har skrivit på ett nytt kontrakt och blir kvar i HV71.

På onsdagen har HV71 meddelat att två av spelarna i förra årets trupp har förlängt sina kontrakt med klubben.

En av dem är Linnéa Andersson, ursprungligen från Eksjö, som redan har gjort sju säsonger i klubben och även står noterad för åtta landskamper med Damkronorna. Backens nya kontrakt gäller över 1+1 säsong.

Annons

Annons

– Linnea har tagit stora kliv varje år och har gått från att vara ung och lovande till en ledande back. Roligt att se hennes driv i vardagen för att fortsätta utvecklas och hennes målmedvetenhet till att bli en stor hockeyspelare, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens hemsida.

”Väldigt lovande forward”

Jenny Antonsson blir kvar i HV71 ytterligare en säsong.

Förutom Andersson har även Jenny Antonsson, med Mörrums GoIS som moderklubb, skrivit på ett nytt kontrakt. Forwarden har spelat i HV sedan 2017/18 och har nu satt sin namnteckning på ett avtal som sträcker sig över kommande SDHL–säsong. 18-åringen har varit given i det svenska U18–landslaget och gjorde förra säsongen 7 poäng på 36 matcher i SDHL, samt 2 poäng på 6 matcher i slutspelet.

– I Jenny har vi en väldigt lovande forward som har stor potential till att utvecklas till en riktigt bra spelare. Hon är användbar i många olika spelmoment och vi är glada över att hon väljer att fortsätta sin hockeyresa i HV71, säger Peter Ekelund.

Annons

Annons

Till toppen av sidan