Annons

Annons

Annons

Annons

Regiontopp lämnar sitt uppdrag – för ett nytt chefsjobb

Text: 

Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör för Kirurgisk vård i Region Jönköpings län, lämnar sitt uppdrag. Istället går han till Region Blekinge för att bli hälso- och sjukvårdsdirektör.

Kjell Ivarsson slutar som sjukvårdsdirektör för Kirurgisk vård i Region Jönköpings län efter tre år på posten.

Det var för tre år sedan som Kjell Ivarsson rekryterades som sjukvårdsdirektör för Kirurgisk vård i Region Jönköpings län. Detta efter att bland annat varit divisionschef för den specialiserade närsjukvården i Region Skåne och förvaltningschef för närsjukvården i Region Halland.

Annons

Annons

Nu står det klart att Kjell Ivarsson går vidare i karriären då han blivit utsedd till sjukvårdsdirektör i Region Blekinge, där han får ansvar för en verksamhet med 4 000 medarbetare och en budget på 3,6 miljarder kronor.

– Region Jönköpings län är en fantastiskt fin region som har utveckling som en naturlig del för att nå bättre resultat i verksamheten, inte bara för ekonomi. Jag trivs med de spännande frågorna här och ser en bra plattform för att utveckla vidare. Uppdraget jag nu tar mig an i mitt nästa steg lockar mig för att det ger mig möjlighet att arbeta med en regions hela hälso- och sjukvård, säger Kjell Ivarsson, i ett pressmeddelande.

Kjell Ivarsson tillträder sitt nya uppdrag den 31 augusti. Region Jönköpings län inleder inom arbetet med rekrytering av en ny sjukvårdsdirektör med ansvar för Kirurgisk vård.

– Kjell har med sin kompetens och kunskap tillfört mycket till utvecklingen av hälso- och sjukvården i vår region. Vi kommer att sakna hans engagemang och stora patientfokus. Kjells ledaregenskaper är särskilt värdefulla i den utmanande situation vi nu hanterar med anledning av pandemin. Jag vill gratulera Kjell till det nya uppdraget och önska honom lycka till och ser fram emot att hälsa honom välkommen som en ny kollega, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan