Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Kantbollen hjälpte Bergström till seger

Linda Bergström. Arkivbild.

Annons

118 placeringar skiljer dem åt på bordtennisens världsrankning.

En skillnad som blev tydlig när matchen stod och vägde.

– Det blev en tuff match och jag är väldigt glad att jag lyckades vinna, säger Linda Bergström till SVT efter 4–3-segern mot Stina Källberg.

Industrilokalen i Halmstad piffades till med draperier, rött golv och innanför reklamskyltarna ställdes Sveriges främsta bordtennisspelare mot varandra.

I vinstpotten i SVT:s "Utmanarmötet"?

Prestigen.

Och det visade sig vara tillräckligt med motivation för Sverigeettan Linda Bergström, 25, och den fem år yngre talangen Stina Källberg.

Viktig kantboll

Duon bjöd på en underhållande duell som ökade i spänning under ett tajt femte set. Bergström räddade tre setbollar när hon gick från 7–10 till 10–10 – bland annat tack vare en kantboll – och lyckades vinna med 17–15, vilket också gav en 3–2-ledning.

Annons

Annons

– Jag vann ju poängen men jag hade ganska mycket tur i det slaget. Det var väldigt skönt, men jag förstår om Stina är sur över den poängen, säger hon till SVT.

I nästa set lyfte Källberg spelet, vann med 11–7 och tog matchen till ett avgörande set.

Men när hon sedan hamnade i ett 0–6-underläge blev uppförsbacken för brant och Bergström, 80:e plats på världsrankningen, säkrade segern mot 198:e-rankade Källberg.

– Det var kul, det var väldigt roligt. Det blev en tuff match och jag är väldigt glad att jag lyckades vinna, säger Bergström.

"Lite ledsen"

Källberg:

– Just nu känner jag mig lite ledsen. Man har ändå väntat på den här matchen länge, och det var tråkigt att det inte gick min väg, säger hon.

I herrduellen dominerade 18-årige Truls Möregårdh mot den tio år äldre VM-silvermedaljören Mattias Falck. Han vände 1–7 till 11–8 i första set och vann till slut med 4–0.

– Det gick över förväntan, verkligen. Jag tycker att jag gör en väldigt bra genomförd match, allt stämde och jag hade mycket flyt på vägen, säger Möregårdh till SVT.

Falck:

– Det blev en snabb match. Han spelade mycket på mina attacker, satte press på mig och jag hann inte riktigt med.

Tennisbröderna Elias och Mikael Ymer var först ut i SVT:s "Utmanarmötet", en satsning för att kunna visa direktsänd sport när tävlingsidrotten står still på grund av coronapandemin. I Kungliga tennishallen var Elias något vassare och avgjorde ett tajt supertiebreak till seger med 6–3, 6–7 (5–7), 10–8.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy