Annons

Annons

Annons

Basket

Ung trio förlänger med Wetterbygden

Text

Wetterbygden Sparks har fått på plats ytterligare tre bitar i lagpusslet inför kommande säsong. Detta då det står klart att tre spelare förlängt sina kontrakt.

Ebba Sjökvist blir kvar i Wetterbygden Sparks.

Spelarna som förlängt sina kontrakt är Ebba Sjökvist, född 2000, hennes yngre syster Tilda Sjökvist samt Emma Johansson som båda är födda 2003. Alla tre har meriter från ungdomslandslag och hoppas nästa säsong kunna konkurrera om mer speltid i Sparks.

Annons

Annons

– Jag vill verkligen utöka min speltid och jag måste jobba hårt för att förtjäna det. Då går det inte att gömma sig. Jag behöver utveckla alla delar i mitt spel och mer än något annat, skyttet utifrån, säger Tilda Sjökvist i en kommentar till föreningens hemsida.

Kontraktsförlängningarna innebär att Ebba Sjökvist och Emma Johansson kliver in på sina tredje säsonger i SBL dam, för Tilda Sjökvist blir det den andra.

– Jag vill verkligen träna och förbättra mig, och bevisa för mig själv att jag kan spela på liganivån. Min framtida position är nog som fyra. Jag gillar att spela ute på planen, inte bara inside. Det finns mycket att bli bättre på, säger Johansson i en kommentar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan