Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tidigare HV-stjärnor prisades när KHL:s främsta utsågs

Text

Två tidigare HV-stjärnor prisades när KHL:s främsta spelare utsågs.

Mikko Lehtonen.

André Petersson.

Annons

Annons

På ligans officiella Twitterkonto presenterade KHL på måndagen vilka spelare som har prisats för sina insatser under säsongen 2019/2020. Bland alla pristagare syns två före detta HV71-profiler.

Mikko Lehtonen, som spelade i HV71 guldvåren 2017 och säsongen 2018/2019, utsågs till KHL:s bäste back. Detta efter att ha gjort flest poäng av samtliga backar i ligan, med den starka noteringen 49 poäng på 60 grundseriematcher. Nästa säsong kommer Lehtonen inte att tillbringa i KHL, då han nyligen skrev på ett kontrakt med det anrika NHL-laget Toronto Maple Leafs.

Inbäddat innehåll

Forwarden André Petersson prisades också han, då han ingick i det som ansågs vara säsongens främsta kedja. Förutom Petersson lirade också Dmitrij Jaškin och Vadim Shipachyov i den vassa Dynamo Moskva-formationen.

André Petersson, som SHL-debuterade för HV71 säsongen 2008/2009 och som senast spelade för HV säsongen 2010/2011, producerade i vintras 39 poäng på 47 grundseriematcher och ytterligare sex poäng på sex slutspelsmatcher för Dynamo Moskva. Nyligen stod det klart att den skicklige forwarden byter KHL-klubb, då han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Lokomotiv Yaroslavl.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan