Annons

Annons

Annons

HC Dalen värvar forward: ”Vill något med sin hockey”

Text

HC Dalen har gjort klart med ytterligare en spelare inför nästa säsong och lagbygget börjar ta form på allvar.

– Tidsmässigt så är det ingen stress för oss att fylla de sista platserna, säger tränaren Per Gustafsson.

Hugo Rostedt lämnar Nässjö HC.

HC Dalen meddelar att de har gjort klart med forwarden Hugo Rostedt som närmast kommer från Nässjö HC i hockeytvåan. Förra säsongen bidrog han med 13 poäng på 26 matcher i NHC. Han har sedan tidigare bland annat spelat åtta matcher med Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan.

Annons

Annons

– Det kändes som ett ganska naturligt val att välja spel med HC Dalen, mycket med tanke på närheten till Nässjö och sen har jag ju hört lovord från spelare i laget. Förra säsongen så bröt jag fingret tidigt in på säsongen och det blev inte en säsong som jag kanske önskat. Nu känns det som en nystart och det ska bli oerhört kul att få köra igång igen. Skulle jag beskriva mig själv som hockeyspelare så är jag en tvåvägscenter med näsa för mål vilket jag hoppas kunna bidra med under kommande säsong, säger Rostedt i en kommentar.

”Behov av mer bredd”

HC Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson kommenterar värvningen som en spelare och person som passar in i både laget och klubben.

– Vi känner att vi behöver få in lite mer bredd i truppen, vilket vi nu får när Hugo valt att ansluta till oss. Det är en ung spelare som vill något med sin hockey och just den biten är viktigt i vår rekrytering. Samtidigt måste vi vara noga när vi väljer att värva en spelare som ska in i en trupp som redan börjat svetsas samman. Här känner vi oss trygga i Hugo då han delar sättet vi ser på hockeyn både på och utanför isen, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen, i ett pressmeddelande.

Han berättar vidare att de vill ha in en förstacenter, en back och två forwards innan truppen är klar.

Annons

– Vi känner oss trygga med de spelare som valt att stanna och samtidigt så har vi värvat in ett par spännande namn till laget. Tidsmässigt så är det ingen stress för oss att fylla de sista platserna utan vi är väldigt noga med killarnas personligheter vid rekryteringen. De ska vilja något med sin hockey och framförallt så ska de vilja spela för HC Dalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan