Annons

Annons

Annons

Golf

Dystra beskedet: JP-golfen 2020 ställs in

Text

I fjol firade JP-golfen på Ryfors Golfklubb 20 år. Nu är det klart att årets upplaga av den anrika tävlingen ställs in.

– Det känns oerhört sorgligt, säger Staffan Edin, vice ordförande och tävlingsansvarig i golfklubben.

JP-golfen 2020 har ställts in. Bilden är tagen från en tidigare upplaga av tävlingen.

JP-golfen har genom åren blivit en populär och uppskattad tävling. D e tävlande spelar tillsammans i par och kvalspelet avgörs som greensome, medan det i finalen vässas till den tuffare formen foursome.

I fjol avgjordes den 20:e upplagan av JP-golfen och segrare i jubileumstävlingen blev Marie och Tom Ågren i laget ”Game of Ågren”.

2020 var tanken att den 21:a upplagan skulle avgöras, men nu står det klart att så inte blir fallet. Anledningen till det är coronapandemin.

Annons

– Vi har väntat in i det sista, har haft en plan färdig och bara väntat på att trycka på play. Men tyvärr får vi nu, på grund av coronapandemin, inse att det inte kommer att gå att genomföra JP-golfen i år, säger Lina Johansson, projektledare från Hall Media.

Annons

Hon fortsätter:

– Det är jättetråkigt. Vi har haft ett väldigt fint samarbete med Ryfors och JP-golfen har varit en uppskattad tävling, både bland oss som har jobbat med den och de som har varit med och spelat.

Kan JP-golfen återkomma vid ett senare tillfälle?

– Absolut. Vi har planer på att köra 2021, säger Lina Johansson.

Staffan Edin, som är tävlingsansvarig på Ryfors Golfklubb, blir nedstämd när han tvingas konstatera att årets tävling inte kommer att arrangeras som planerat.

– Ja, det känns faktiskt väldigt tråkigt. JP-golfen är en väldigt uppskattad tävling och det brukar vara många som återkommer hit varje år för att vara med. Det känns oerhört sorgligt.

Det dystra beskedet om årets inställda tävling betyder dock inte att Ryfors GK ger upp tankarna på en tävling med tvåmannalag.

Staffan Edin berättar att klubbens ambition är att köra på ändå, om nu det Svenska Golfförbundet ger tummen upp för tävlingsverksamhet efter den 1 juli. Blir så fallet är planen att det ska bli två kvaldagar och en finaldag och att anmälan till tävlingen öppnar den 8 juni.

– Under förutsättning att tävlingsverksamheten blir godkänd av golfförbundet så tänker vi att JP-golfen blir Ryforsgolfen det här året. Vi kör i egen regi och jag tror att det är bra att vi ändå håller igång det, säger Staffan Edin.

Annons

Annons

Coronapandemin har slagit hårt mot idrotts-Sverige och flera tävlingar, evenemang och mästerskap har ställts in. Men golfen går bra, de trista tiderna till trots. Staffan Edin upplever just nu ett rejält uppsving.

– Ja, det är verkligen ett stort intresse och så mycket folk som vi har på rangen nu har vi nog inte haft på 15-20 år. Vi har fått många nya medlemmar och det känns som om golfen är en riktigt bra sport i coronatider. Men det gäller så klart att vara försiktig och se till att hålla avstånden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan