Annons

Annons

Annons

Innebandy

Förbundets plan B – ligan kan spelas som enkelserie

Text

Den senaste innebandysäsongen avbröts och spelades inte klart. Nu har förbundet tagit fram olika scenarier för alternativa seriestarter och upplägg inför höstens seriespel.

Det svenska innebandyförbundet har tagit fram alternativa säsongsupplägg.

Inför säsongen 2020/21 har det svenska innebandyförbundet tagit fram förslag på olika seriescenarier, kopplat till när spel i förbundsserierna är möjliga att inledas.

Annons

Planeringen utgår från att serierna kan sättas igång som vanligt, i mitten av september. Men de skriver i ett pressmeddelande att på grund av det rådande läget i Sverige, med restriktioner gällande folksamlingar och idrottande, har de också planerat för alternativa upplägg.

Annons

Om säsongsstart inte kan ske som planerat i slutet av september är tanken är starta upp Superligan, där JIK dam och herr samt Mullsjö AIS och Fagerhult Habo spelar, i mitten av november. Då ska de 6-8 första omgångarna senareläggas och spelas löpande. Om spel kan återupptas först vid årsskiftet planeras det redan nu för att ligan ska spelas som en enkelserie. Ett definitivt beslut kommer i det läget tas i samarbete med Föreningen svenska superligan.

För allsvenskan södra damer och division 1 östra Götaland herrar, där Hovslätt IK finns representerat i båda serierna, har det tagits fram två olika scenarier som kan användas om serierna inte kan startas i september.

Det första innebär start i mitten av november och skulle innebära att de sex inledande omgångarna utgår och att serierna delas upp i två regionala grupper som redovisas som två olika serier/tabeller. Lagen i respektive grupp möter varandra två gånger och lagen från den andra gruppen en gång.

Om serierna inte kan inledas förrän i slutet av december eller börjar av januari genomförs serierna som enkelserier.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan