Annons

Annons

Annons

Basket

Profilen lämnar Stars – klar för SBL-rival

Text

Det blev bara en säsong i Wetterbygden Stars för den skicklige guarden Adam Rönnqvist. Nu står det klart att 29-åringen återvänder till BC Luleå.

Adam Rönnqvist lämnar Wetterbygden Stars efter en säsong.

Adam Rönnqvist kom till Wetterbygden Stars inför säsongen 2019/2020. Strax innan sejouren i Huskvarnaklubben hade han avverkat en säsong med Jämtland Basket.

Annons

Nu står det klart att Rönnqvist efter två år på vift återvänder till Norrbotten och till hemstaden Luleå. Han är klar för sin tidigare klubb BC Luleå, en klubb han vann SM-guld med 2017.

Annons

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka och spela i Luleå igen. Det är det rätta beslutet. Mycket handlar om livssituationen med en dotter på sex månader och att få vara nära familj och vänner. Sedan är det också alltid roligt att spela basket i Luleå och satsa på ett nytt SM-guld, säger Adam Rönnqvist till SBL-klubbens webbplats.

Adam Rönnqvist var en bärande spelare för Wetterbygden Stars den gångna säsongen. På 31 spelade matcher snittade han 13.8 poäng per match, en notering som var näst bäst i laget efter Ty Sabins 22.2.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan