Annons

Annons

Annons

Basket

Wetterbygden Stars första nyförvärv kommer med tung rutin

Text

På fredagen var det dags för Wetterbygden Stars att presentera sitt första nyförvärv till säsongen 2020/2021. Spelaren i fråga kommer till SBL-klubben med gedigna erfarenheter från basketvärlden.

Dusan Sisic, här fångad på bild då han representerade Nässjö säsongen 2017/2018, är klar för Wetterbygden Stars.

Wetterbygden Stars och den 205 centimeter långe powerforwarden Dusan Sisic har kommit överens om ett tvåårsavtal. 30-åringen kommer närmast från spel i superettan med Bankeryds Basket, för vilka han var en förgrundsfigur.

Före sejouren i Bankeryd blev det flera äventyr runt om i basket-Europa för Dusan Sisic. På listan över tidigare klubbar finns Rapla BS (Estland), UD Oliviriense (Portugal), KK Konstantin Nis och KK Dunav Stari Banovci (Serbien), US Heffingen (Luxemburg) och Planasa Navarra (Spanien).

Annons

Säsongen 2017/2018 spelade han svensk högstaligabasket för Nässjö. Då snittade han, enligt Wetterbygden Basketballs webbplats, lite drygt tio poäng och fyra returer på 27 matcher. Nu hoppas Stars att Dusan Sisic ska bidra med värdefull rutin till truppen.

Annons

– När jag tänker på Dusan Sisic så tänker jag framför allt på en spelare med en stor erfarenhet. Han kommer till spel med meriter från större ligor än nödvändigtvis den svenska och det är allas vår förhoppning om att den erfarenheten nu ska spilla över till resten av våra unga killar, säger Stars-tränaren Gabo Loaiza Perez till sin klubbs webbplats.

– Dusan kan spela nära korgen men är inte oäven att även kunna spela en bit ut från densamma vilket hans statistik (dryga 32 procent) från trepoängslinjen förra säsongen vittnar om. Hans distansskytte i all ära men där vi verkligen kommer komma att behöva honom är naturligtvis under korgarna, inte minst i returtagningen, fortsätter tränaren.

Dusan Sisic själv är nöjd över att numera vara en Stars-spelare.

– Jag och klubben har under flera år försökt få till stånd ett samarbete men av olika anledningar har det uteblivit. Därför känns det extra bra nu när allt är klart att få tillhöra en förstklassig organisation som Wetterbygden Basketball. Mina egna förväntningar på mig själv är att snabbt anpassa mig och hitta min roll i laget, bland annat hoppas jag göra detta genom att addera lite erfarenhet i truppen. Jag ser fram emot säsongen och att tillsammans med mina nya lagkamrater göra allt i vår makt för att det ska bli en så bra och framgångsrik säsong som möjligt, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan