Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Därför blir det inget fullmäktige i kväll

När fullmäktiges ordförande, Christer Holmgren (M), såg att det bara fanns ett par beslutsärenden på listan tog han, tillsammans med presidiet, beslutet att ställa in mötet.

Annons

Sista måndagen i månaden är vanligen vikt för sammanträde i kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige. Men inte i dag:

– När jag såg ärendena i kungörelsen beslutade jag att ställa in, berättar ordförande Christer Holmgren (M).

Det ställningstagandet gjorde Christer redan för ett par veckor sedan. Därefter har beslutet förankrats hos fullmäktiges presidium, med representation även från S och KD, samt hos företrädare för övriga partier.

– Det fanns bara ett par beslutsärenden bland de 13 punkterna, vilket innebär att det ändå såg ut att bli ett kort möte. Sedan spelade självklart även risken för coronasmitta in i beslutet, säger ordföranden.

Annons

Annons

De två beslutsärendena handlade dels om försäljning av aktier i Smålands turism, vilket kan ses som en administrativ åtgärd orsakad av en omorganisation, dels om ett tilläggsanslag för tekniska nämnden. Den har tidigare fått avslag i fullmäktige på ett förslag om att minska finansieringen av enskilda vägar från dagens 100 procent. För att klara sin budget begärde nämnden istället 300 000 kronor extra – vilket avslogs i kommunstyrelsens arbetsutskott den 15 april. Då föreslogs istället att frågan löses i form av en eventuell tilläggsbudget.

Kvällens inställda fullmäktige skulle på grund av coronaläget ha varit decimerat, enligt en tidigare uppgörelse mellan partierna. Som nu har rivits upp.

I juni har det däremot hela tiden planerats ett fullmäktige med fullt antal ledamöter med tanke på att budgeten ska kunna beslutas med bred majoritet.

– Tanken är att vi, beroende på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, ska kunna sprida ut oss i Centrumlokalen i Vaggeryd. Och det kan ju kallas in ersättare för att de som är i riskgrupperna inte ska behöva närvara, säger Christer Holmgren.

Biolokalen är i Folkets hus Centrumlokal är relativt stor. Ett annat alternativ är cafeterian.

Moderaterna är ett av de partier som har störst andel äldre ledamöter…

Annons

– Vi ska försöka så långt det är möjligt att klara oss med ersättare. Risken är ändå att det kan bli tomma luckor, säger Christer Holmgren, snart 74 år, som själv har valt att stanna hemma på de senaste mötena.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy