Annons

Annons

Annons

Ishockey

Forwardsduo lämnar Dalen: ”Inte beredd att lägga jobbet som krävs”

Text

Tre spelare som spelat ungdomshockey i HV71 och förra säsongen representerade HC Dalen har hittat nya karriärvägar, två av dem har klart med nya klubbar och en tredje ser ut att avsluta karriären helt.

Jonathan Tholander lämnar HC Dalen och öppnar för att karriären kan vara över.

Förra veckan rapporterade JP–sporten om att David Elmgren, mångårig HC Dalen-målvakt med HV71 som moderklubb, ryktades vara klar för Tranås AIF. Något som 27-åringen själv förnekade.

Annons

– Jag vill spela så högt upp som möjligt men det finns ingen mening med att skriva på för ett allsvenskt lag och sedan spela två matcher på hela säsongen. Jag vill komma till en klubb som vill framåt och där jag själv också kan utvecklas och ta kliv framåt, sa han till tidningen angående jakten på ny klubb.

Annons

Nu är övergången officiell och Elmgren har presenterats som ny Taif-spelare på klubbens hemsida.

Det står sedan tidigare klart att Alexander Sundstrand och Oskar Malm är kommande säsongs målvaktsduo i HC Dalen.

Forwardsduo lämnar

Det står även klart att två forwards lämnar Dalen. Jonathan Tholander har HV71 som moderklubb och gjorde 21 matcher i SHL säsongen 2011/12. Därefter har han mestadels spelat i hockeyettan och de två senaste säsongerna har det varit i HC Dalen.

Efter 20 poäng på 35 matcher 2019/20 avslutade han säsongen i Boden. Det ser också ut att ha varit hans sista matcher i karriären. I en intervju med sajten Hockeynews säger han att han förmodligen lägger av, det kommer helt klart inte bli någon hockey kommande säsong.

– Jag tycker fortfarande att det är asroligt med hockey, men det finns ingen ambition eller driv för att ta sig uppåt. Jag är inte längre beredd att lägga jobbet som krävs, hade jag varit yngre kanske jag hade tänkt på ett annorlunda sätt. Suget finns inte längre, säger Jonathan Tholander till Hockeynews.

Den andra forwarden som lämnar är Joakim Stjern Svensson. 21-åringen inledde hockeykarriären i Nässjö HC, men spelade både ungdoms- och juniorhockey i HV71. Inför förra säsongen skrev han på för HC Dalen och det blev 5 poäng på 32 matcher. Under 2019/20 blev det även 7 poäng på 12 matcher med Nässjö HC i hockeytvåan.

Annons

Annons

Nu står det klart att Stjern Svenssons karriär fortsätter i Kumla HC, som spelar i den västra hockeyettan.

– Förra säsongen blev inte som jag hade tänkt. Jag vill ha en nystart och Kumla är ett ungt lag som vill framåt precis som jag, säger han till föreningens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan